Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci prijavio projekt produljenog rada dječjih vrtića

Projekt „Duljim radom i novim programima vrtići pomažu djeci i roditeljima“ Grad Križevci prijavio je na natječaj „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ kako bi bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda omogućio produljeni rad dječjih vrtića.
Cilj projekta je usklađivanje poslovnog i obiteljskog života obitelji u Križevcima. Projektom bi se omogućilo produljeno radno vrijeme i produljeno dežurstvo oba vrtića te uvelo nove vrtićke programe. Pružanje usluga produljenog boravka i poslijepodnevnog rada znatno bi doprinijelo usklađivanju poslovnog i obiteljskog života roditelja djece ili njihovih skrbnika, a time bi se podigla i kvaliteta usluge dječjih vrtića na višu razinu.
Ovim projektom će se u dobroj mjeri pridonijeti rješavanju problema s kojim se suočavaju roditelji koji rade ili izvan Križevaca, pa se u Križevce vraćaju tek oko 17:00 ili u kojima roditelji rade u popodnevnoj smjeni pa im radno vrijeme završava oko 19:00 ili 20:00.
Kroz uvođenje posebnih programa djecu će se usmjeravati u otkrivanje i usavršavanje talenata kao i učenju vještina koje će usavršavati u daljnjem obrazovanju i odgoju, te time pomoći i osnovnim školama u oblikovanju školskih dodatnih programa. Usto, djeca pohađanjem posebnih programa dobivaju priliku bolje se psihofizički razviti i povećati spremnost za upis u osnovnu školu.
Vrijednost prijavljenog projekta je 1.103.900,00 kuna, a njime se planira otvaranje novih radnih mjesta odgojitelja/ica i stručnih suradnika/ca.
Prijavitelj projekta je Grad Križevci, u partnerstvu s Dječjim vrtićem Križevci, kojemu je osnivač, i Dječjim vrtićem Zraka sunca.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast