Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci financira toplinsku izolaciju tavana u energetski siromašnim kućanstvima

grb križevci

Kako bi se povećala toplinska izolacija tavana stambenog prostora postojećih obiteljskih kuća te smanjila potrošnja energije i troškovi grijanja kod ranjivih skupina građana u opasnosti od energetskog siromaštva, Grad Križevci financirat će postavljanje toplinske izolacije tavana u takvim kućanstvima.
Iz tog razloga objavljen je Javni poziv za financiranje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za energetski siromašna kućanstva na području grada Križevaca, a prijaviti se mogu građani koji su, između ostalog, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće u kojoj se projekt provodi, imaju prebivalište na adresi obiteljske kuće u kojoj se provodi projekt, prihod po članu kućanstva u kućanstvima sa 3 i više članova ne prelazi 300,00 EUR odnosno prihod po članu kućanstva u kućanstvima sa od 1 do 2 člana ne prelazi 560,00 EUR, nemaju dospjelih nepodmirenih odnosno nereguliranih dugovanja prema Gradu i zadovoljavaju ostale odredbe poziva koje se mogu vidjeti na www.krizevci.hr.
Grad Križevci je u Proračunu za ovu namjenu osigurao 40.000,00 EUR, a korisnici mogu ostvariti financiranje 100% iznosa opravdanih troškova za postavljanje toplinske izolacije tavana.
S obzirom da se najveće uštede u troškovima grijanja u odnosu na ulaganja mogu ostvariti izolacijom stropa iznad grijanog prostora, odlučili smo financirati građanima u opasnosti od energetskog siromaštva postavljanje toplinske izolacije. Riječ je o zaista jednostavnoj mjeri kojom će se značajno smanjiti troškovi grijanja pa stoga pozivam sve sugrađane koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva da iskoriste ova sredstva. Pored sufinanciranja solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća ovo je još jedan iskorak Grada Križevaca kojim izravno pomažemo građanima,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.
Opravdani troškovi su troškovi nabave i ugradnje materijala za toplinsku izolaciju tavana stambenog prostora staklenom, kamenom ili mineralnom vunom debljine od minimalno 14 cm pri čemu maksimalni opravdani trošak ne može biti veći od 6 EUR/m2 neto površine tavana stambenog prostora s PDV-om.
Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 12. prosinca 2023. godine. Više informacija građani mogu potražiti na stranici www.krizevci.hr, pozivom na broj 048/628-922 ili slanjem upita na e-mail ivana.dubravec@krizevci.hr.
Prijave na Javni poziv mogu se dostaviti na e-mail adresu pisarnica@krizevci.hr u PDF obliku, donijeti osobno u pisarnicu Gradske uprave ili poslati poštom na adresu Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12, 48260 Križevci.

Na vrh