Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sajam “Križevci u cvijeću”

kz-u-cvijecu-logotajfin

Događaj je završio

Na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu od  19. do 21. travnja, vikend uoči Dana Grada Križevaca, održat će se sajam cvijeća „Križevci u cvijeću“. Riječ je o sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu, a na kojem će se također moći razgledati radovi izlagača domaćih radinosti i križevačkih kreativaca.
Program počinje u petak, 19. travnja povorkom u kojoj će sudjelovati djeca iz križevačkih dječjih vrtića s cvjetnim motivima od Gradske uprave pa do paviljona na Strossmayerovom trgu. Nakon povorke i pozdravnih riječi, uslijedit će prigodni kulturno-zabavni dječji program na temu cvijeća.
Drugi dan sajma započet će predstavljanjem izlagača na Sajmu “Križevci u cvijeću”, a zatim će se održati 2. Okolišna olimpijada  s početkom u 10,00 sati u sportskoj dvorani kod  Osnovne škole Ljudevita Modeca u Ulici Franje Račkog 3. Ova Okolišna olimpijada nastavak je svih aktivnosti koje provodi Komunalno poduzeće u cilju povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada, ali i energetske učinkovitosti. U sklopu Olimpijade održat će se revijalna igra predstavnika Fonda za zaštitu okoliša, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. u kojoj će djelatnici pokazati kako pravilno odložiti otpad i tako biti primjer drugima. U 11,00 sati će se održati glazbeni nastup TS „Memento“, a od 15:00 do 17:00 sati promatranje Sunca teleskopima na Trgu J.J.Strossmayera pod vodstvom članova Astronomskog društva Perzeidi Križevci.

Posljednji dan manifestacije, u nedjelju, s početkom u 8,00 sati održat će se XIX. natjecanje u kuhanju fiša na Strossmayerovom trgu u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“. Od 10 sati djecu očekuje šarena animacija uz maskote, a u 11:00 sati održat će se radionica izrade cvjetnog stolnog aranžmana pod vodstvom Irene Kovačić. Radionica je primjerena za odrasle i djecu uzrasta 12+, a mjesta su ograničena stoga se za sudjelovanje na radionici potrebno najaviti na 048/628-942 ili na jelena.jakara@krizevci.hr.

Podsjećamo kako su  prijave za izlagače na sajmu cvijeća “Križevci u cvijeću” otvorene do 12.4., a poziv je dostupan na sljedećoj poveznici. Također, u svrhu održavanja manifestacije „Križevci u cvijeću“ i u svrhu dodatne ponude i promidžbeno-turističkih aktivnosti uz održavanje događanja u sklopu Dana grada Križevaca, 21. i 28. travnja proglašavaju se sajamskim danima na području Grada Križevaca, a zaključak je dostupan na sljedećoj poveznici.

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da dođu u centar grada na još jedno izdanje sajma cvijeća „Križevci u cvijeću“ i pogledaju bogatu ponudu izlagača po sajamskim cijenama te uživaju u prigodnom programu.

 

Na vrh