Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dejan Pernjak novi je predsjednik Povijesnog društva Križevci

pro-6454

Povijesno društvo Križevci održalo je svoju redovnu izbornu Skupštinu, a na kojoj su izabrana nova tijela tog Društva. Tako je odlučeno da će novi predsjednik biti dr. sc. Dejan Pernjak, koji je na toj funkciji naslijedio dr. sc. Ivana Peklića, a koji će u narednom razdoblju biti potpredsjednik Povijesnog društva Križevci. Za tajnika je izabran dr. sc. Tomislav Bogdanović. Uz Pernjaka, Peklića i Bogdanovića novi Izvršni odbor činit će dr. sc. Zdenko Balog, doc. dr. sc. Tatjana Tkalčec, Stjepan Lučki, prof. i dr. sc. Đuro Škvorc.
U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Somođi, mag., izv. prof. dr. sc. Davor Balić i Ivana Španić, mag., dok će Stegovni sud čini Roko Bašić, dr. vet. med, Terezija Horvat, prof. i Vedrana Rađa, mag. Izvještaj o radu u mandatnom razdoblju kao i financijsko izvješće prihvaćeni su jednoglasno kao i program rada za novo mandatno razdoblje i financijsko izvješće. Novoizabrani predsjednik
Dejan Pernjak istaknuo je kako će i dalje glavana zadaća Povijesnog društva Križevci biti izdavanje časopisa “Cris”, koji se boduje kao A2 časopis te godišnje organizirati znanstveni skup. Pernjak je izrazio nadu u daljnju podršku od strane Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, koji redovito financijski podupiru rad Društva te se nada kako će uskoro se situacija oko pandemije smiriti kako bi Društvo ponovo moglo organizirati javna predavanja, promocije knjiga kao i ostale programe. Također, Pernjak je kazao kako vjeruje i u daljnju aktivnu suradnju sa Zavodom za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima kao i s ostalim udrugama u kulturi.

 

Povijesno društvo Križevci

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast