Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik potpisao Sporazum u provođenju programa pomoći u kući starijim osobama

Gradonačelnik Mario Rajn danas je u prostorima Županijske uprave potpisao Sporazum o provođenju programa pomoći u kući sa županom Darkom Korenom i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonijom Pukec.
Ovo je već osamnaesta godina za redom da se provodi ovaj važan program kojim se starijima u potrebi osigurava potrebna pomoć pri čemu Grad Križevci ovaj program sufinancira s nešto više od 15 tisuća eura.
Tom je prilikom gradonačelnik istaknuo: „Zaista je riječ o iznimnim programima. Društvena zajednica je jaka, društvena zajednica je napredna i odgovorna utoliko koliko brine o svojim slabijim skupinama. Mislim da iz godine u godinu ovim programima i ovim sufinanciranjima pokazujemo kako upravo odgovornom socijalnom politikom brinemo o skupinama koje smo detektirali da su u potrebi. Drago mi je da iz godine u godinu imamo pouzdane partnere.
Zahvalu partnerima uputio je i župan Darko Koren dodavši: „Od samih početaka provođenja programa pa sve do danas osigurali smo preko 2.5 milijuna eura za provedbu i realizaciju ovih vrijednih programa koji uvelike pomažu u našem zajedničkom cilju, a to je korisnicima omogućiti još kvalitetnije životne uvjete i veću sigurnost te da što dulje ostanu u svojim kućama.“
Ravnateljica Pukec naglasila je važnost kontinuiteta programa i dodala kako su se korisnici i zaposlenici snažno povezali i kako je mnogima od njih nezamislivo da se ovi hvalevrijedni programi ne odvijaju svake godine bez prekida. Ujedno je naglasila i važnost snažne financijske potpore Županije i Grada Križevaca.
Prigodne riječi uputio je i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, načelnik Općine Virje Mirko Perok te predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Na vrh