Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Revija filmova Geocaching Film Festivala

giff-2023-eventhost-screen-vfinal

Događaj je završio

Geocaching je međunarodna igra traženja skrivenoga „blaga” te je spoj avanture i moderne tehnologije GPS-a i interneta (najčešće uz pomoć mobitela). Sudionici igre sudjeluju traženjem blaga koje su sakrili drugi ljudi ili osobno skrivaju blago na za to prikladne lokacije, a zatim se koordinate tog „blaga“ objave na mobilnoj aplikaciji igre (www.geocaching.com)

To je hobi koji potječe iz SAD-a, no raširen je u gotovo cijelome svijetu, uključujući Hrvatsku. U Hrvatskoj se koristi međunarodni naziv geocaching i nema hrvatskog naziva za taj hobi, dok se u Sloveniji zove geolov (zaklad), ali taj naziv nije zaživio u Hrvatskoj.

Dakle, cilj ove aktivnosti je otići u šetnju ili vožnju biciklom te pronaći skriveno blago, tj. spremnik – cache.

Trenutačno u svijetu postoji preko 3,5 milijuna sakrivenih cacheva (keševa), a od toga je oko 6.500 sakriveno širom Hrvatske.

Postoji različitih vrsta cacheva (tradicionalni, misterija, virtualni, multicache itd.) no možda i najzanimljiviji je geocaching EVENT!

Zašto? – iz jednostavnog razloga, jer je to događaj na kojem se geocacheri fizički okupe, upoznaju jedni druge te dijele smiješne i zanimljive priče iz svojih geocaching avantura, a ujedno i nove zaljubljenike u ovu vrstu avanture nauče nekim novim stvarima.

Jedan od takvih događaja je upravo i GIFF (Geocaching Film Festival)

Geocaching HQ je organizirao natječaj za najbolji film o Geocachingu – potrazi za skrivenim blagom. Između svih pristiglih, žiri je odabrao njih 18 i oni su sada pred vama. Križevci su jedini grad u Hrvatskoj gdje ih možete pogledati, stoga nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku te se uputite u Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ (MMC dvorana) u subotu, 18. 11. 2023. godine od 19:30 sati.

Ulazak na događaj je slobodan, za sve zainteresirane koji žele saznati nešto o ovoj pustolovini, koja, moramo napomenuti, izaziva ovisnost.

 

Na vrh