Skip to content Skip to main navigation Skip to footer
Danijel Šaško
Danijel Šaško je diplomirani inženjer elektrotehnike s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Nakon fakulteta zaposlio se u Križevcima, doslovno nekoliko dana nakon diplome, na poslovima projektiranja i izvođenja tehničke zaštite. U sklopu tog radnog mjesta položio je i stručni ispit iz graditeljstva za područje elektrotehnike. Prije dvije godine otišao je iz te tvrtke i upustio se u privatno poduzetništvo. Pri završetku je godišnjeg programa Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.
Njegov društveni angažman započinje s počecima križevačke udruge K.V.A.R.K., gdje je najprije osnovao i vodio gradsku bežičnu internetsku mrežu. Kasnije je to preraslo u organizacije koncerata, volontiranje i osmišljavanje različitih kulturnih projekata i programa neformalnog obrazovanja te naposljetku i rad u upravljačkim tijelima udruge.Kao strastveni biciklist od malih nogu, jedan je od osnivača Križevačke udruge biciklista (KUB) kojoj je i posljednja tri mandata predsjednik. U međuvremenu je s kolegama pokrenuo Biciklistički registar, društveno-tehnološku inovaciju koju su 2017. godine ustupili na upravljanje najvećoj biciklističkoj udruzi u Hrvatskoj – Sindikatu biciklista i tako projektu osigurali održivost.Posljednjih nekoliko godina drži radionice automatike u Zajednici tehničke kulture Križevci, što smatra vlastitim doprinosom aktualnim zbivanjima oko reforme školstva i uvođenja informatike, robotike i automatike u nastavu. Kako bi taj rad s djecom bio što kvalitetniji stekao je i pedagoško-psihološke kompetencije na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U braku je s Jelenom, odgajateljicom u dječjem vrtiću.
Mario Martinčević
Mario Martinčević je stručni prvostupnik inženjer sigurnosti, smjer Zaštita od požara, s Visoke škole za sigurnost, s pravom javosti u Zagrebu, gdje je pri završetku specijalističkog diplomskog stručnog studija. Srednju gospodarsku školu završio je u Križevcima, gdje se do 2009. godine bavio isključivo poljoprivredom.
Kod kuće vodi farmu bikova s četrdesetak grla, a čitava obitelj se bavi poljoprivredom te poslovanjem s hranom životinjskoga podrijetla. 2009. godine se zapošljava u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Križevci, gdje je i danas zaposlen kao profesionalni vatrogasac i operativac na terenu. Oženjen je suprugom Lidijom, imaju dvoje djece – Marina i Ivonu.Dvanaest godina je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Lemeš Križevački, u naselju koje, prema posljednjem popisu stanovništva, ima 155 stanovnika, od kojih ih je čak 92 u DVD-u. Posljednjih osam godina na čelu je Mjesnog odbora Đurđic.

 

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast