Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izložba: U potrazi za vremenom koje nestaje

upotrazizavremenom

Događaj je završio

Poštovani,

srdačno Vas pozivamo na otvorenje izložbe Anđelka Brkića

U potrazi za vremenom koje nestaje 

 u četvrtak 21. travanja u 19 sati

u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci.

Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja i može se razgledati u radno vrijeme Knjižnice.

***

Autor o autoru:

“Živim i stvaram u Koprivnici gdje sam odrastao i školovao se. Uz strojarstvo, sto mi je struka, u kasnijem periodu života počinjem se baviti slikarstvom koje me potpuno zaokuplja i uz koje sve više provodim svoje slobodno vrijeme.

Od 2015. godine član sam HDLU Zagreb s kojim sam imao desetak zajedničkih izložbi u Starogradskoj vijećnici grada Zagreba, Galeriji “Sunce” Zagreb, Europskom domu u Zagrebu itd. Imao sam više samostalnih izložbi u prostorima grada Koprivnice te u Ludbregu i Galeriji “Sunce” u Zagrebu.

Već niz godina sudjelujem na izložbama sakralnih motiva u Križevcima, na desecima skupnih izložbi i na više od šezdeset humanitarnih likovnih kolonija s ostalim likovnim udrugama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zadnjih godina sudjelovao sam na likovnim kolonijama HKLD Zagreb te na njihovim skupnim izložbama.

Uz brojna priznanja i zahvalnice, dobitnik sam i nekoliko priznanja Hrvatskog sabora kulture te su mi radovi izlagani u galerijama u Karlovcu, Krapini i Otočcu. 2019. i 2021 godine radovi su mi izlagani na žiriranim natječajima Profuture grada Poreča u Gradskoj vijećnici, a 2021. godine na žiriranom natječaju 9. zagorskom trijenalu te mi je rad izložen u Galeriji grada Krapine.

Slikam uljanim i akrilnim bojama, najčešće portrete i mrtvu prirodu.”

Na vrh