Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci osigurao vrijednu opremu za križevačke vatrogasce

Grad Križevci osigurao je vrijednu vatrogasnu opremu za sva 35 dobrovoljno vatrogasna društva koja djeluju na području Križevaca. Opremu u vrijednosti 190 tisuća kuna predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava uručili su gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija s tajnikom Ivanom Matosovićem.
Oprema je nabavljena u skladu s potrebama dobrovoljnih vatrogasnih društava pa je tako nabavljena 21 interventna osobna zaštitna oprema koja se sastoji od vatrogasnog odijela, čizmi i kacige te je nabavljeno 14 agregata za struju.
Gradonačelnik Rajn tom je prilikom istaknuo kako su vatrogasci prvi koji pomažu tijekom požara, poplava, potresa i drugih nepogoda: „Naši vatrogasci uvijek su na prvoj crti obrane od nesreća i katastrofa i upravo zato smo osigurali ovu vrijednu opremu. Sjetimo se samo da su bili među prvima koji su 29. prosinca otišli u Petrinju u pomoć kolegama nakon snažnog potresa. U zadnje tri godine značajno smo povećali izdvajanja za vatrogastvo, a ovom opremom omogućili smo im da još učinkovitije i kvalitetnije izvršavaju sve zadaće prilikom vatrogasnih intervencija. Ipak, nadam se da će intervencija biti što manje, a da će ovu opremu koristiti uglavnom za vježbe.“
Vatrogastvo je važan dio društva, a Križevci su poznati kao najvatrogasniji grad u Hrvatskoj. Da je Križevcima vatrogastvo bitno svjedoči činjenica da je Grad Križevci udvostručio ulaganja u vatrogastvo u zadnje tri godine pa je tako 2017. godine za vatrogastvo osigurano 672 tisuća kuna dok je taj iznos u 2020. godini povećan na 1,4 milijuna kuna.

Na vrh