Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Valentinovo u Križevcima

valentinovo4

Događaj je završio

U tjednu od 10.2. do 18.2. Destinacijska agencija Križevci, Udruga K.V.A.R.K. i Grad Križevci organiziraju prigodni program povodom Valentinova.
Program započinje u petak, 10. veljače u 10,00 sati kada će djeca COOR-a, Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića „Zraka sunca“, Dječjeg vrtića Svetog Josipa i Dječjeg vrtića Čarobna šuma na Strossmayerov trg donijeti svoje srcolike radove i tako svojom izložbom stvoriti predvalentinovski ugođaj. Izložba pod nazivom „Otok jubavi“ biti će postavljena na otvorenom prostoru
vidna oku našim građanima sve do 18. veljače.
Nakon postavljanja izložbe svi vrtićanci zauzet će svoje mjesto u velikom srcu ispred paviljona gdje će nastati fotografije snimljene dronom iz zraka. Upravo tim fotografijama na samo Valentinovo širit će se ljubav iz našeg grada putem medija pod nazivom „Iz Križevaca s ljubavlju“.
Isti dan u 21,00 sat na programu Udruge K.V.A.R.K. je glazbeno zagrijavanje u Klubu kulture uz metal grupu Cold Snap čiji je član svima dobro poznati kazališni i filmski glumac Jan Kerekeš.
Središnji dio Valentinova u Križevcima bit će „Zaljubljena subota“ 11. veljače sa početkom u 10,00 sati na Strossmayerovom trgu. Program će započeti nastupima učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca pod vodstvom učiteljice Brankice Salopek, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ pod vodstvom učiteljice Snježane Katić te članova Udruge „Maslačak“ pod vodstvom predsjednice Udruge Tamare Premuš, uz poruku „Pokaži nešto ljubavno“.
Od samog početka programa u 10,00 pa do 17,00 sati popodne, posjetitelji će moći obići kreativni sajam rukotvorina i domaćih proizvoda po nazivom „Srčeko za moje srčeko“. Bit će tu lijepog nakita, pletiva, raznih prigodnih ukrasa i dekoriranih domaćih proizvoda pa će tako posjetitelji moći pronaći dar za Valentinovo naših lokalnih kreativaca.
Križevački pisac Josip Petrlić Pjer ispričat će priču o križevačkim ljubavima Marti i Iveku o kojima je nastala i njegova istoimena knjiga, a dio priče bit će i sami Marta i Ivek koji će kasnije prošetati trgom i fotografirati se sa posjetiteljima.
U 11,00 sati građani će se moći zasladiti slatkim prhkim keksima, a nakon toga stiže i kočija kojom će se parovi od 11,00 do 12,30 moći besplatno provozati gradom.
Najuzbudljiviji dio zasigurno će biti „Potraga za srcem“ u podne, a u tom dijelu programa svi prijavljeni dobro će se zabaviti uz potragu za srcima na potezu od paviljona do Caffe bara Arteria.
Vrijedi se dobro potruditi u potrazi i pronaći čim više skrivenih srca jer su osigurane prigodne nagrade kao što su noćenje u aranžmanu Florek&Florica, večera u Restoranu Tomislav, kino ulaznice i gala slastice u Gradskoj kavani, ljubavni kokteli u Caffe baru Arteria i slatki paket Pekarstva Šarić. Prijave traju do petka, a jedini uvjet je da su sudionici punoljetni i u paru. Kako bi se građani i goste što više upoznali s Križevcima, uvijek se koristi prilika i organiziraju besplatni razgledi grada. Ovaj put to će biti na temu križevačkih ljubavi, a sam razgled započinje u 13,00 sati kod paviljona uz prethodnu obaveznu prijavu u Destinacijskoj agenciji Križevci.
Udruga Perzeidi počastit će građane promatranjem Sunca teleskopom od 11,30 do 13,00 sati, a u večernjim satima od 18,00 do 19,00 sati dodat će dašak romantike uz promatranje zvijezda.
A romantike će biti još i to iznad grada, na tornju Hrvatskog doma gdje će se posjetitelji moći popeti uz fenjere, poseban ugođaj i mala iznenađenja na vrhu. Svi zainteresirani mogu doći u Hrvatski dom između 19,00 i 20,00 sati.
Tjedan Valentinova završava u subotu, 18. veljače u Klubu kulture gdje će, u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. od 22,00 do 3,00 sata u noći trajati VALENTINOVO PARTY Cookie x Domix uz dress code crveno te uz dobru glazbu i ples.
valentinovo4
Na vrh