Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstava: Nora – trenutak pobune

nora-ulaznice-1

Događaj je završio

Povodom obilježavanja Dana grada Križevaca, Pučko otvoreno učilište Križevci građane daruje predstavom NORA – TRENUTAK POBUNE, Kazališne družine “Tragači”.

Nakon brojnih sadržaja popularno-zabavne tematike, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma odigrat će se predstava ozbiljnije tematike inspirirana djelom Nora ili Lutkina kuća Henrika Ibsena.

Ulaznice su besplatne, moguće ih je podići u POU Križevci ili Art Rock Caffeu. Napominjemo da jedna osoba može preuzeti maksimalno četiri ulaznice

—-

O PREDSTAVI:

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“. Na probama sudjeluju mladi redatelj Dražen s vrlo nadobudnim konceptom, mlada glumica Orhideja koja je tek primljena u ansambl kazališta, i njezin stariji kolega Hrvoje, dugogodišnji član ansambla, koji igra Norinog muža Torvalda.

Dok Orhideja pokorno sluša redatelja, stariji i iskusni Hrvoje pokušava ga usmjeriti da svoj rad s glumcima temelji na međusobnoj iskrenosti i povjerenju. Situacije se izmjenjuju, od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Odnos Torvalda i Nore Helmer postaje preslika odnosa redatelja i glumaca – glumci ne razumiju redatelja, a redatelj ne čuje glumce – te je pitanje hoće li se on popraviti ili će netko od njih izaći iz predstave.

Uz to što nas podsjeća na radnju Ibsenove „Nore“, ova predstava nam prikazuje tijek kazališnih proba te postavlja važna pitanja o mjestu Nore, Ibsena i kazališta u današnjem svijetu.

Na vrh