Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Noć kazališta – radionica „Od otpada od lutaka“

nk23

Događaj je završio

Pučko otvoreno učilište Križevci i ove je godine sudionik međunarodne manifestacije Noć kazališta! Tim će se povodom održati kreativno druženje uz radionicu pod nazivom „Od otpada od lutaka“. Kao što i samo ime govori, cilj je radionice prenamijeniti materijale koji bi u protivnom završili kao otpad – u lutke. 

Radionicu će izvesti voditeljica Lutkarskog kazališta „Petrica“, Pučkog otvorenog učilišta Križevci – Tomislava Tomac Topolovec. Tomislava više od trideset godina radi s lutkarskim družinama osnovnoškolskog uzrasta te samostalno izrađuje sve korištene lutke. 

Stoga nam se pridružite u subotu 25. 11. 2023. s početkom u 18:00 sati u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma Križevci gdje ćete imati priliku naučiti sve o procesu izrade te se samostalno okušati u stvaranju različitih vrsta lutaka od lako dostupnih materijala. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a ulaz na događanje je besplatan. 

Uz to, za razgledavanje će biti izložene već izrađene lutke koje je kroz svoju bogatu karijeru Tomislava uvijek samostalno dizajnirala i izrađivala, a Lutkarsko kazalište „Petrica“ izvest će i lutkarsku predstavu. 

Molimo da se za radionicu ponesu materijali koje želite prenamijeniti u lutke, najbolji su tanji i elastičniji materijali poput pamučne majice, jastučnice, hulahopke i sl.  

Pučko otvoreno učilište Križevci

Na vrh