Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Brojni trkači trčali Križevcima

U organizaciji Zajednice športskih udruga Križevci i Atletskog kluba Križevci, a pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i Općine Kalnik danas su održani 14. Županijski polumaraton Kalnik-Križevci KTC ’23 i utrka na 5,28 kilometara kroz grad pod nazivom „4. Križevačka osmina“.
Start utrke 4. Križevačke osmine označio je u centru grada zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a prvi je u cilj na Gradskom stadionu utrčao Ognjen Mergon, drugi Oliver Orešić, a treći Mario Martinčić. U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Pia Sertić, drugo Ema Ljatifi, a treće Štefica Bubnjarić.
Alex Kiprop Lagat osvojio je prvo mjesto na 14. Županijskom polumaratonu dok je drugo mjesto osvojio Laban Cheryot, a treće Kerich Weldon Kiprotich. U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Mbatha Ruth Nandu, drugo mjesto Biwott Gladis Jepkuru, a treće Jasminka Ilijaš.

Nakon ovih utrka, održana je i utrka za djecu na 60, 100, 200 i 300 metara pod nazivom “Radost trčanja” koja je i ove godine okupila brojne mališane.

 

Na vrh