Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan 3. Susret djece Grada Križevaca i Grada Paga

Na otoku Pagu održano je vatrogasno natjecanje djece u sklopu 3. Susreta djece Grada Križevaca i Grada Paga, a sudjelovali su DVD Podgajec, DVD Erdovec, DVD Cubinec, DVD Đurđic, DVD Polača te DVD Pag.
Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Miroslav Petračija zahvalio je djeci i voditeljicama na lijepom druženju te gradonačelniku Rajnu na osiguranim sredstvima da djeca mogu boraviti na Pagu.
Nakon natjecanja nagrade je najuspješnijima uručio gradonačelnik Mario Rajn i čestitao svim sudionicima 3. Susreta vatrogasnog natjecanja Grada Križevaca i Grada Paga.
Svečanosti su nazočili i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević te tajnik Zajednice Ivan Matosović.
Prvo mjesto osvojili su mali vatrogasci DVD-a Erdovec, drugi je bio DVD Cubinec, treći DVD Podgajec, četvrti DVD Polača i peti DVD Pag. Šesto mjesto osvojio je DVD Đurđic.
Drago mi je da smo danas ovdje i da nam je ova požarna sezona to dopustila. Padala je kiša prije nekoliko dana pa nismo imali požara i mogli smo se svi ovdje skupiti. Iznimno mi je drago vidjeti ovakav broj djece danas i lijepo je da održavate prijateljstvo. Nažalost, na Jadranu nemamo tradiciju vatrogastva kao vi na kontinentu. Posljedično tome je da nemamo natjecateljskih odjeljenja ni vatrogasne mladeži. Počeli smo s time i radimo na tome, a DVD Polača je prvi koji je krenuo s time. Vi ste mladi zalog budućnosti hrvatskog vatrogastva,“ rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić.
Gradonačelnik Mario Rajn pohvalio je govor zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije te zahvalio na gostoprimstvu. „Grad Križevci i Grad Pag njeguju višedesetljetno prijateljstvo. Iznimno mi je drago da smo na temi vatrogastva prije tri godine našli zajedničku i opću temu. Zajedno smo vidjeli da se treba okrenuti na budućnost vatrogastva koja se bazira na slavnoj povijesti. Vjerujem da će u narednim godinama ovo natjecanje biti sve brojnije,“ rekao je gradonačelnik Rajn.

Izvor: prigorski.hr

Na vrh