Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Križevci Blues Festival počinje u petak

U Atriju Gradske knjižnice „Franjo Marković“ danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program Križevci Blues Festivala koji počinje u petak, 30. kolovoza.
Iznimno mi je drago najaviti prvi Križevci Blues Festival. Mislim da su Križevci i inače poznati po tradiciji glazbe, a mislim da će ovaj festival dodati još jednu dodatnu notu,“ istaknuo je uvodno zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te zahvalio svima koji su uključeni u organizaciju ovog događaja.
Detaljan program predstavila je direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš i prilikom toga naglasila: „Veseli me da smo Blues Festival na inicijativu jednog našeg glazbenika i fotografa i doveli u Križevce i da ovdje imamo prvi puta priliku vidjeti od početnika u bluesu koji više nisu tako početnici pa do kreme hrvatske blues scene.“
Istaknula je kako dva bluesom ispunjena dana počinju u petak od 19,30 sati otvorenjem izložbe fotografija „Čarolija bluesa“ i predstavljanjem knjige „Zamrznuta glazba“ (Ex libris) uglednog hrvatskog glazbenog kritičara, novinara, fotografa i autora Davora Hrvoja. Koncertni program kreće u 20,00 sati pa će tako u petak nastupiti Odin S & Westsiders, Harpoon Blues Band i Sunnysiders dok u subotu nastupaju Bok Blues, Small House Brown i Tomislav Goluban.
Zadovoljstvo što će imati prilike nastupiti na prvom Križevci Blues Festivalu naglasio je ispred Sunnysidersa Boris Hrepić Hrepa: „Baš je lijepo čuti da lokalna zajednica podržava ovako jedan događaj i to je velika pohvala i veliki pljesak. Križevci su i prije bili na možemo reći jednom svojim segmentom na blues karti svjetskoj, prvenstveno zbog blues emisije koju Mladen Lončar godinama vodi, a koja je poznata u svijetu po svim stranim izvođačima koji su preko Mladena Lončara promovirali svoj blues upravo preko Križevaca u hrvatski eter.“
Sudionici konferencije uputili su poziv svim građanima da dođu u atrij Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci u petak, 30. kolovoza i u subotu, 31. kolovoza na prvi Križevci Blues Festival.

Na vrh