Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

NK Mladost Carevdar proslavio 50 godina postojanja kluba

Uz brojne članove, osnivače, uzvanike i ostale goste Nogometni klub Mladost Carevdar svečano je obilježio 50 godina postojanja. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik kluba Matija Sokolić uz tajnika Karla Kraljića.
Svečanosti su nazočili: zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, zapovjednik JVP Križevci i koordinator za rad mjesnih odbora Mario Martinčević, tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Branko Zorko, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić, delegacija NK Radnik Križevci na čelu sa kapetanom kluba Hrvojem Mladenom te župnik vlč. Dominik Jaić.
O postanku kluba i njegovim rezultatima govorio je dugogodišnji tajnik Ivan Lasić, koji je tu dužnost obnašao preko 45 godina, a nazočnima je prezentirao i bogatu statistiku u 50-godišnjem djelovanju Kluba.
Predsjednik Mjesnog odbora Velimir Kraljić kazao je kako će MO maksimalno podržavati i podupirati rad kluba te pohvalio novu, mladu upravu kluba, koja je krenula dobrim putem.
Branko Zorko uputio je čestitke Mladosti povodom 50. obljetnice te zaželio klubu nastavak djelovanja i rada te ostvarenje zacrtanih ciljeva.
Zapovjednik JVP Križevci i koordinator za rad mjesnih odbora Mario Martinčević istaknuo je kako je Carevdar primjer sredine koja puno radi za svoj opstanak te kao kolektiv jako puno rade za napredak svoje sredine. Martinčević je posebno naglasio potporu Grada Križevaca koji podupire rad mjesnih odbora.
Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn čestitao je klubu na 50. rođendanu te pohvalio temeljit rad kluba kroz cijelo svoje postojanje. „Posebno me raduje ovo zajedništvo u klubu, ali u ovom domu, gdje se nalazimo. Posebna zahvala i kolektivu žena na današnjoj svečanosti. Hvala svima koji ste se utkali u ovaj klub, a čuli smo brojna imena, koja su zaslužna da danas obilježavamo ovakav događaj,“ kazao je, između ostalog gradonačelnik Rajn.
Prigodne čestitke je uputio i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, koji je naglasio važnost sinergije vatrogasnog društva, koletiva žena, crkve i nogometnog kluba, a čestitkama se pridružio i vlč. Dominik Jaić.
Prigodno priznanje NK Mladost Carevdar u ime NK Radnik Križevci uručio je kapetan Hrvoje Mladen te u ime cijelog kluba uputio čestitke za pola stoljeća postojanja.
Na kraju sjednice dodijeljena su prigodna priznanja i plakete, a obilježavanje obljetnice se nastavlja revijalnom nogometnom utakmicom između NK Mladost i NK Radnik te zabavom od 20 sati.

Izvor: prigorski.hr

Na vrh