Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vratili se križevački vatrogasci koji su gasili požar na području Splitsko-dalmatinske županije

Na požarištima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Tučepima kod Makarske i Vrsinama nedaleko Trogira, gdje je već izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, makije i borove šume, požari su i dalje aktivni, a umornim gasiteljima idućih dana prijeti i bura. Mijenjaju se na priobalju vatrogasne ekipe, a podravsko-prigorski vatrogasci odradili su svoj dio posla i iz Dalmacije večeras su stigli u Križevce, a nakon toga odlaze svojim obiteljima.

– Prije svega zahvaljujem vam se na profesionalno odrađenom poslu i disciplini koju ste dolje pokazali. Mogu reći da mi je čast bila s vama biti dolje. Hvala vam na svemu što se odradili za naše kolege i za sebe – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević i napomenuo kako će dobrovoljna vatrogasna društva s križevačkog područja, čiji su članovi bili na požarištu biti financijski nagrađena.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš zahvalio se svim vatrogascima.– Pratili smo vas, barem slikama. Slike su govorile tisuću riječi i svaka je izazivala suzu ponosa. Bili ste dio izvanredne dislokacije županije koja je bila u vrhu po broju koja je poslala ljude u ispomoć. Hvala vam što ste imali dovoljno hrabrosti javiti se i što se uspjeli pomoći. Znao sam da nećete napraviti ništa krivo nego samo najbolje jer ste takvi ljudi. Hvala vam za vaše vrijeme. Zaslužili ste odmor i nadam se da će sada jedno vrijeme biti mir što se tiče intervencija – rekao je Palaš.

Riječi zahvale uputio je i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Damir Habijan.

Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn rekao je kako mu je veliko zadovoljstvo zahvaliti svim vatrogaskinjama i vatrogascima koji su odradili dislokaciju. – Sve ono što ponosno ističemo u onim jubilarnim trenutcima da smo najvatrogasniji grad u županiji, ovo se sada i više nego pokazalo. Po broju smo jedna od najbrojnijih županija po broju vatrogasaca. Vi ste doista spremni pomoći i to je izuzetno bitno za svaku našu lokalnu i regionalnu zajednicu. Od srca vam hvala. Sva ulaganja koja se u vas omogućuju zaslužujete, a naravno da zaslužujete i puno više. Ona doza ljudskosti koju nosite u sebi je najveća nagrada i to je ono što ponosno nosite i svjedočite iz akcije u akciju – rekao je Rajn.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić pridružio se zahvalama i pozdravima.– Hvala vam što ste se vratili svi čitavi i zdravi. Kada smo vas ispraćali rekli smo vam da pazite na sebe i svoje kolege i nakon toga na sve ostalo. Sve ste to ispunili. Prvenstveno ste došli živi i zdravi, pomogli ste dolje, napravili ste veliku stvar, bili ste na lokaciji gdje je bio najveći požar ali zato što imate i znanje i kapacitete i opremu. Prenosim vam pozdrave i zahvalu župana Darka Korena. Ova vremena i klimatske promjene doprinose tome da ima puno intervencija, ali vi ste dokaz da imamo dobro educirane vatrogasce i da smo jedna od najmasovniji županija što se tiče vatrogasaca, a isto tako da imamo dobru opremu. I dalje ćemo ulagati u vatrogasni sustav i dalje ćemo vas podržavati i nadam se da ćemo doći do toga da ima više vježbi i edukacija, a manje intervencija – rekao je Ljubić.

Izvor: prigorski.hr

Na vrh