Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradu Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove osnovne škole

Grad Križevci među prvim je gradovima u Hrvatskoj kojem su temeljem uspješne prijave projekta odobrena sredstva za izgradnju nove zgrade osnovne škole iz Nacionalnog plana za oporavaka i otpornost.

Nova zgrada osnovne škole gradit će se u Potočkoj ulici na prostoru nekadašnjeg Centra za reprodukciju, a imat će 21 učionicu s predviđenim upisom 588 učenika u 20 razrednih odjela.

Ukupna bruto površina nove škole iznosit će 4.627,70 m2, a za potrebe tjelesnog odgoja koristit će se susjedna sportska dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca do koje će učenici dolaziti hodnikom koji će se izgraditi iznad postojećeg parkinga uz dvoranu.

Sukladno Odluci, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih dodijelilo je 15.029.221,71 eura bespovratnih sredstava za izgradnju nove zgrade osnovne škole koja bi trebala biti gotova do početka školske godine 2026./2027.

„Ovo je generacijski projekt o kojem se dugo pričalo, a sada smo u mogućnosti i ostvariti ga. Križevci nakon dugo godina idu u izgradnju nove zgrade osnovne škole čime ćemo osigurati uvjete za jednosmjensku nastavu i uvesti nadstandard u obrazovanju. Veseli me što će naša djeca imati znatno bolje uvjete za rad i kvalitetnije obrazovanje,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i dodao kako uskoro kreće pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

Na vrh