Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljen film Zaboravljena jela Prigorja i okolice

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije danas je u restoranu Gornjevinska klet predstavljen film „Zaboravljena jela Prigorja i okolice“.
Kako je pojasnila pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, kroz sat i pol filma prikazuju se tradicijska jela ovog kraja u cilju njihova očuvanja od zaborava. Tehničke detalje predstavio je pokretač ovog projekta Miroslav Mirković koji je naglasio kako je sama ideja krenula prije godinu dana kada su snimljena zaboravljena jela Podravine, a sada je zajedno sa filmom o zaboravljenim jelima Prigorja napravljeno ukupno tri i pol sata materijala u filmskoj formi što je, kako je naglasio, velika vrijednost za buduće generacije.
Zahvalu na realizaciji ovog projekta uputio je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i dodao kako osim što se ovim filmom čuvaju tradicijska jela od zaborava, ujedno se i upotpunjava turistička ponuda autohtonim jelima ovoga kraja.
Sveukupni cilj ovog projekta je prenijeti znanja o pripremi tradicionalnih jela i ostaviti ih za buduće generacije, a podršku ovom projektu u ime Grada Križevaca pružio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Na vrh