Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca

Vijećnice i vijećnici održali su danas 6. sjednicu Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj su razmatrali 12 točaka dnevnog reda.
Sjednica je započela verifikacijom mandata Dejanu Pernjaku koji će obnašati dužnost zamjenika dosadašnje vijećnice Valerije Golubić.
Nadalje, Gradsko vijeće Grada Križevaca je jednoglasno donijelo odluke o predlaganju Martina Kozjaka za direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci i Jelene Velić za direktoricu Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Križevci.
Jednoglasno je donesen Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci, što je sukladno zakonu nužno za uspostavu usluge produženog boravka u nižim razredima ove škole.
Jednoglasno je donesena Odluka o izradi VI. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Križevaca kojima će se izmijeniti namjena na pojedinim lokacijama u gradu kako bi se omogućila neposredna realizacija strateških projekata Grada Križevaca, otvorila mogućnost pojedinim korisnicima prostora za realizaciju njihovih razvojnih projekata, a koje su u skladu s nedavno donošenom Strategijom razvoja Grada Križevaca.
Jednoglasno je donesena i Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja „Kosov breg“. Naime, riječ je o području od 42,8 ha koji je u cijelosti neizgrađen i infrastrukturno neuređen te je gotovo čitav u poljoprivrednom korištenju, a ovim planom će se definirati uvjeti za izgradnju i uređenje ovog prostora.
Najviše rasprave se povelo oko donošenja Zaključka o Uredbi o uslužnim područja. Prijedlog za uvrštavanje ove točke dnevnog reda podnesen je od strane jedne trećine vijećnika Gradskog vijeća, no budući da isti nisu na vrijeme pripremili Zaključak u skladu s aktima kao i dovoljan broj primjeraka za sve vijećnike, ova točka skinuta je s dnevnog reda s 11 glasova za.

 

Na vrh