Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predavanje Ante Radonića

plakat-smaller

Događaj je završio

Novo znanstveno-popularno predavanje u sklopu projekta Future Hub Križevci na programu je u četvrtak 1. srpnja, kad će o Sunčevu sustavu govoriti popularizator znanosti Ante Radnonić. Posjetitelji će saznati koliko su raznovrsna i čudesna mnogobrojna tijela našeg planetarnog sustava, najavio je predavač.
„Jedan mjesec, velik poput našeg Mjeseca, najaktivnije je poznato vulkansko tijelo. Neki mjeseci ispod svoje ledene kore  skrivaju čitave oceane, neki imaju ledene gejzire, a posebno iznenađenje za sve je daleki patuljasti planet Pluton. Vidjet ćemo i kako izgleda jedno manje tijelo u Kuiperovom pojasu, najdalje koje je snimljeno iz blizine. Da, čudesni su svjetovi oko nas“, kaže Radonić, dugogodišnji voditelj planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu.
Predavanje pod nazivom „Čudesni svjetovi Sunčeva sustava“ organizira Križevačka astronomska udruga Perzeidi, besplatno je i otvoreno za javnost. Održat će se u prostoru novog Kina u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima, u četvrtak 1. srpnja od 19 sati.

Križevačka astronomska udruga Perzeidi

Na vrh