Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradski muzej Križevci obilježava Međunarodni dan muzeja

Diljem svijeta 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja pa se tako obilježavanju priključio i Gradski muzej Križevci.
Cilj ovog dana je skrenuti pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju pa kroz razna događanja muzeji promoviraju svoj rad.
Gradski muzej Križevci pripremio je niz programa, a uz to, za sve građane danas je besplatan ulaz u Likovnu galeriju i Gradski muzej Križevci, istaknula je uvodno ravnateljica muzeja Tea Hatadi.
Putem Youtube kanala Gradskog muzeja građani mogu razgledati izložbu „120 godina Veterinarskog zavoda u Križevcima“ ili pak vidjeti kasnobrončanodobno nalazište Kalnik – Igrišče. Također, u atriju Likovne galerije harfistica Doris Karamatić pripremila je program pod nazivom Relaxing Harp – filmski soundtrack.
Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja podržao je gradonačelnik Mario Rajn koji se posebno osvrnuo na temu ovogodišnjeg obilježavanja „Budućnost muzeja: Oporavak i ponovno osmišljavanje“ istaknuvši kako se to poklapa „sa svim nastojanjima da Gradskom muzeju osiguramo značajno veći prostor u našoj Županijskoj palači za koju smatramo da bi bilo adekvatno mjesta da proširimo i da možemo sve eksponate adekvatno prezentirati“.
Na kraju je svim djelatnicama i djelatnicima Gradskog muzeja Križevci čestitao Međunarodni dan muzeja.

https://krizevci.hr/dogadjanja/medunarodni-dan-muzeja-2021-buducnost-muzeja-oporavak-i-ponovno-osmisljavanje/

Na vrh