Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradsko vijeće donijelo odluke o dolasku dva nova poduzetnika u Poslovnu zonu Gornji Čret

Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca vijećnice i vijećnici donijeli su odluke o dolasku novih investitora u Poslovnu zonu Gornji Čret. Riječ je o trgovačkim društvima Inter – Delta d.o.o. iz Zagreba i Bas d.o.o. iz Križevaca.
S obzirom da je nekoliko vijećnika uoči donošenja odluke izrazilo svoju zabrinutost gradnjom klaonice i njenim utjecajem na okoliš, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević pojasnio je kako takve opasnosti nema: „Kad netko napravi iskaz interesa za Poslovnu zonu Gornji Čret i dostavi u grad, grad ima Povjerenstvo koje tada razmotri ponudu i ako smatra da treba, uključi stručnjake da daju svoje mišljenje. To smo napravili i ovog puta kao što smo napravili i s tvrtkom koja je htjela imati bioplinsko postrojenje. Prošireno povjerenstvo je saslušalo investitora koji je obrazložio detaljno o kakvom se procesu radi, koji su benefiti za lokalno gospodarstvo i za okolna sela te smo zato uputili Gradskom vijeću ovu odluku i nadam se da će je većina podržati.
Zahvalio je članovima povjerenstva koji su zadnje četiri godine imali puno posla s razmatranjem ponuda s obzirom da je u tom razdoblju u Poslovnu zonu Gornji Čret došlo 6 novih poduzetnika s pravom građenja i jedan koji želi otkupiti 1250 kvadratnih metara parcele.
Pozvali smo stručnjake za to koji su rekli da izgradnja klaonice ne predstavlja nikakvu opasnost ni za stanovništvo ni za stanare Čreta. Ovdje se radi o najnovijoj tehnologiji koje u Hrvatskoj nema. Ne treba biti pesimističan i rugati se s toga, trebamo biti sretni da netko tako inovativnog smjera želi ulagati u Križevce. Predlažem svim vijećnicima koji žele boljitak i napredak gospodarstva u ovom gradu da podrže ovaj prijedlog,“ istaknuo je zamjenik Martinčević.
Pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić pojasnila je kako sukladno planu uređenja Poslovne zone Gornji Čret, pravilnicima i odredbama nigdje ne stoji da se u Čretu ne može izgraditi klaonica tako da „prema poslovnom planu, modelu, natječajnim uvjetima, ovaj ponuđač zadovoljava sve uvjete.“
Trgovačko društvo Inter – Delta d.o.o. izgradit će inovativnu klaonicu u proizvodnoj hali od 3500 metara kvadratnih i to s najsuvremenijom, inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine o zbrinjavanju svog otpada bez ikakve emisije štetnih plinova u atmosferu.
U Poslovnu zonu stiže i trgovačko društvo Bas d.o.o. koje će izgraditi proizvodno montažnu halu površine 1250 metara kvadratnih u kojoj će proizvoditi ekološke filtere i imati trgovinu građevinskim materijalom.
Početak gradnje obje hale očekuje se krajem ove godine, a sve zajedno planirano je 55 radnih mjesta.
Od ostalih točaka dnevnog reda donesene su Statutarne Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Križevaca, te Poslovnička odluka o izmjeni Poslovnika Gradskog vijeća Grada Križevaca, a riječ je zapravo u usklađenju s novim Izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koje se odnose na to da će Križevci od sada imati jednog zamjenika gradonačelnika i 19 vijećnika Gradskog vijeća Grada Križevaca.
Donesen je i Zaključak o utvrđivanju naknade za rad predsjedniku Gradskog vijeća Grada Križevaca te Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o naknadama troškova članovima Gradskog vijeća, Gradskog poglavarstva i članovima njihovih radnih tijela.

Na vrh