Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U zajedničkoj akciji s građanima posađena nova stabla u Križevcima

157456129-4077275802338938-559835862653748205-n

Brojni građani uključili su se danas u akciju sadnje stabala kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i posadili 15 novih stabala. Cilj ove akcije bio je zasaditi stabla na javnim površinama kako bi se doprinijelo ozelenjivanju gradskih površina, a kroz do sada tri uspješno provedene ovakve akcije posađeno je 81 novo stablo u Križevcima.
Tom je prilikom gradonačelnik Mario Rajn istaknuo: „Akciju sadnje drveća provodimo i mimo ove kolektivne akcije. Tako smo u protekle 3,5 godine posadili preko 220 stabala, a to je i na tragu naše kampanje i prije i sada u kojoj naglašavamo zeleni grad sa što manjom emisijom ugljičnog dioksida. Važno je da se ovim akcija pridružuju i mladi, jer na taj način prepoznaju važnost sadnje drveća kao značaja za urbani način života.“
U akciju sadnje stabala uključili su se zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, članovi Gradskog vijeća Grada Križevaca, Dječjeg gradskog vijeća, KLIK-a, profesori i učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca s ravnateljem Goranom Ljaljićem, djelatnici Gradske uprave i Komunalnog poduzeća te ostali građani dobre volje od kojih je najmlađi imao dvije godine.
Akciju su organizirali Grad Križevci i Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci u sklopu nacionalne kampanje „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ koju provodi Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj“.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji dali doprinos ovoj akciji.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast