Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik odgovarao na pitanja djece u sklopu Dječjeg tjedna

viber-image-2022-10-04-14-06-56-626

Tradicionalno povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je s predstavnicima osnovnih i srednjih škola s područja Križevaca u emisiji na Televiziji Križevci.
Cilj ove emisije je pružiti djeci priliku da govore uime sve djece i predstave gradonačelniku što bi trebalo promijeniti ili poboljšati u gradu.
Tako su djeca postavljala brojna pitanja o tome kako izgleda život gradonačelnika, koliko vremena provodi s obitelji, koji su daljnji ciljevi grada, kada će se izgraditi još biciklističkih staza, kako potaknuti djecu da više čitaju i da se više bave sa sportom.
Gradonačelnik je istaknuo kako iznimno voli svoj posao koji je ponekad posao bez radnog vremena, no pruža priliku da predstavlja grad i da upozna puno ljudi. Govorio je kako je cilj u narednom razdoblju izgraditi još jednu osnovnu školu, dječji vrtić, dvoranu kod Osnovne škole „Vladimir Nazor“ kao i tenisku dvoranu. Cilj je nastaviti i dalje s izgradnjom biciklističkih staza, uvesti sustav javnih bicikala te što više demotivirati građane da idu automobilom u centar grada.
Na kraju susreta, gradonačelnik je pozvao djecu da se priključe obilježavanju Dječjeg tjedna, a cijeli program nalazi se ovdje: Dječji tjedan

U emisiji su sudjelovali: Nika Marenčić iz Osnovne škole “Vladimir Nazor”, Magdalena Božić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Leonarda Brezjan iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Lucija Štefun iz Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci i Jakov Petrić iz Srednje gospodarske škole.

Na vrh