Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Festival „KLIKni na održivo“

teaser-festivala

Događaj je završio

Pogledajte što vas sve očekuje ovog vikenda na festivalu KLIKni na održivo


Ovog se vikenda na Strossmayerovom trgu u Križevcima održava drugi po redu tematski festival “KLIKni na održivo”. Vikend donosi puno opuštenog i edukativnog druženja kroz različite radionice za sve posjetitelje a najavljeno lijepo vrijeme idealno je za boravak na otvorenom.
Tijekom subote, posjetitelji festivala imati će priliku sudjelovati u radionici kuhanja vege hrane i probati veganske inačice slatkih fritula sa jabukama i cimetom, slane pizza fritule sa veganskim kulenom, pohano povrće i tofu kajganu koju će pripremiti poznate veganske kuharice i volonterke udruge Prijatelji životinja.
Radionicu izrade prirodne kozmetike održati će Mary Novosel, novinarka, aromaterapeutkinja i wellness menadžerica, vlasnica tvrtke Mary`s Sweets d.o.o. čije ćete proizvode moći kupiti tijekom festivala. Sudionici radionice naučiti će kako napraviti prirodnu kremu sa SPF zaštitom ili pak osvježavajući gel za tijelo, ali i mnoge druge korisne informacije.
Kako bi naši najmlađi naučili na koji način možemo zaštititi oceane, mora i rijeke od otpada pobrinuti će se poznata glumica Barbara Vicković koja će izvesti edukativnu eko predstavu “Plavi planet”.

Nedjelju započnite sa jutarnjom radionicom yoge “Yogom za bolje sutra” koju će održati Olga Razum Šujica, usput razgledajte električna vozila i bicikle naših sugrađana, kupite nešto za sebe na buvljaku Zaklade Volim Križevce i time pomognite u stipendiranju učenika i studenata iz Križevaca a imati ćete priliku i popričati sa nekima od njih na štandovima Zaklade.
Sve što kupite na buvljaku i na štandovima naših izlagača ponesite doma u vlastitoj dizajniranoj platnenoj torbi koju ćete moći oslikati na radionici oslikavanja platnenih torbi u organizaciji Centra za mlade Križevci.

Tijekom oba dana festivala, moći ćete isprobati te kupiti različite veganske proizvode naših izlagača, od hrane do kozmetike te isprobati nešto malo drugačije od onoga na što smo svi navikli.
A svi zainteresirani građani koji sunce žele iskoristiti maksimalno i razmišljaju o proizvodnji električne energije iz sunčanih elektrana, sve najvažnije informacije moći će saznati na samom festivalu te uživati u glazbi koju napaja sunce.
Avanturisti, planinari, svi koji vole kampirati ili provoditi vrijeme u svojim vikendicama i klijetima a nemaju pristup električnoj energiji, moguća rješenja za svoje potrebe ponuditi će im tvrtka Solus koja će predstaviti različite solarne sustave sa baterijama za pohranu električne energije, idealne za punjenje pametnih telefona i ostalih mobilnih uređaja, pa sve do all-in-one solarnih instalacija, pogodnih i za kampere, jedrilice, vikendice kao i sve ostale situacije boravka na otvorenom gdje je energija slabo ili gotovo uopće nije dostupna.

 

a4-program-festivala-kopija-3
Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast