Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Faro Art Festival

453244382-992353646013714-6253792596065866258-n

Centar Mariapoli Faro domaćin je 6. Faro Art Festivala, koji će se ove godine održati od 13. do 15. rujna 2024. godine. Riječ je o međunarodnom, međugeneracijskom i interaktivnom festivalu na kojem se sudionici mogu kreativno i maštovito izraziti kroz niz radionica. Festival se održava u duhu neprolaznosti, ljepote i empatije te nudi kreativno umjetničke radionice poput glume, poezije, fotografije, likovne radionice, kreativnog modelarstva za djecu, edukativnih radionica, izložbi umjetničkih djela i drugih aktivnosti.
Tema ovogodišnjeg festivala je „Izvor moje sreće“.
Posebnost ovogodišnjeg Faro Art Festivala je što je započeo već u svibnju, kada je bio raspisan likovni natječaj za djecu i mlade s ciljem poticanja likovnog izraza djece o njihovu izvoru sreće. Na natječaj je pristiglo 254 radova iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba radova i svečana podjela pohvalnica za odabrane radove održat će se u subotu, 14. rujna, u 17:30 uz prigodni program, na koji je pozvana šira javnost.
Osim toga, festival će ugostiti i izložbu poznatog hrvatskog ikonopisca Borisa Grkovića pod nazivom „Tragovima madonera“, koja će biti otvorena zajedno s festivalom, 13. rujna u 19:45, u Grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice.
Svoju prisutnost na festivalu potvrdili su mnogi umjetnici i stručnjaci, uključujući voditeljicu Plesnog studija Mali i Veliki Lahorku Lojen, voditeljicu dramske radionice Ivanu Marijanić iz Udruge Kreativan trening, voditelja radionice pirografije na drvetu Rudolfa Karrea, te psihoterapeutkinju Anu Ivančan s edukativnom radionicom „Osobni potencijal sreće“. Također će sudjelovati učenici OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci s učiteljicom Sandrom Vurnik, koji će održati modelarsku radionicu pod nazivom „Križevci, grad bicikla – napravi i ti svoj!“, izviđači O.I. „Kalnik“ Križevci s izviđačkim aktivnostima, te Snježana Mergon s radionicom „Štrikanje kao umjetnost“. Jedna od novosti festivala je radionica „String Art“, koju će voditi Aleksandra Kovačević i Silvio, poznat kao „Organizator bez granica“.
Sve navedene radionice i programi su besplatni te će se održavati u subotu i nedjelju u jutarnjim terminima. Za sudjelovanje je potrebna prijava.
Pratite službene stranice festivala na Facebooku i Instagramu za sve novosti o voditeljima radionica, njihovom rasporedu i informacijama o prijavi.
Na vrh