Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Na području Križevaca slijedi uspostava 14 javnih slavina i sadnja više od 100 novih stabala

U sklopu projekta koji je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Križevaca do kraja godine posadit će se više od 100 novih stabala i uspostaviti 14 javnih slavina na području Križevaca.
Radovi na javnim slavinama kreću već sljedeći tjedan, a uključuju revitalizaciju 6 starih bunara koji će biti spojeni na gradski vodovod i to u Ulici kralja Tomislava, Ulici Tadije Smičiklasa, Ulici Franje Markovića, Ulici kralja Petra Krešimira, u parku kod Učeničkog doma i u Ulici Franje Račkog. Pored toga, postavit će se 8 novih javnih slavina koje će biti spojene na gradski vodovod na Strossmayerovom trgu, u Ulici branitelja Hrvatske, u Ulici Nikole Tesle, u parku kod Doma zdravlja, u Ulici Ivana Gundulića i u Ulici kralja Tomislava. Uspostavom javnih slavina građanima će se omogućiti besplatno i lako dostupno osvježenje na javnom mjestu.
Paralelno s time, u sklopu istog projekta tijekom jeseni posadit će se više od 100 stabala duž cijelog grada i ozeleniti parkiralište u Potočkoj ulici pored sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca. Sadnjom stabala grad će se dodatno zazeleniti, smanjit će se efekt toplinskih otoka na pojedinim javnim površinama, a samim time i emisija CO2.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 104.748,75 eura. Javne slavine će, temeljem postupka javne nabave, postavljati tvrtka S.K.I.M.T. d.o.o. dok će sadnju stabala provesti tvrtka Holus d.o.o.

Na vrh