Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Književni susret i predstavljanje zbirke priče Naša soba Marijane Radmilović

marijana-radmilovic-002

Događaj je završio

Križevačko Vijeće srpske nacionalne manjine poziva Vas na književnu večer s Marijanom Radmilović uz predstavljanje njezine zbirke priče Naša soba u izdanju Frakture

u petak 23. veljače 2023. s početkom u 19 sati 

u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci.

Uz autoricu Marijanu Radmilović, na književnoj će večeri govoriti i Aneta Vladimirov, voditeljica Odjela za kulturu Srpskog narodnog vijeća.

***

Marijana Radmilović rođena je 1971. u Vinkovcima. Studij kroatistike završila je u Osijeku. Živi u Osijeku, radi u Vukovaru. Pjesme i priče objavljivala je u raznim časopisima i na književnim portalima. Do sada je objavila zbirke pjesama: Portreti nepoznatih žena, Bolest je sve uljepšala i Putovanje oko tijela.

“Ova zbirka priča donosi perspektivu koja nije samo ženska ni samo manjinska, već je snažan pokušaj humaniziranja vlastitog sjećanjana teška vremena, ali i na ništa manje tešku perspektivu suvremenosti, koja na posustaje s teretom, osobito onim na ženskim leđima. O tom teretu, o svemu što prati žensko iskustvo u vremenima sukoba i pada čovječnosti, uz autoricu Marijanu Radmilović, na književnoj će večeri govoriti i Aneta Vladimirov, voditeljica Odjela za kulturu Srpskog narodnog vijeća.

Na vrh