Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano obilježena 45. obljetnica NK “Viktorija” Vojakovac

zajednicka

Dana 24. rujna 1974. godine održana je osnivačka skupština Nogometnog kluba Viktorija Vojakovac, a kojega je tada bila inicirana od strane učitelja Vladimira Vukojevića te tadašnjeg SIZ-a fizičke kulture. Upravo je Vladimir Vukojević bio i prvi predsjednik kluba, koji je tu dužnost obnašao nekoliko mandata.

Tim povodom danas je svečano obilježena 45. obljetnica osuntka te kontinuiranog djelovanja. Puno toga se izdogađalo u tih 45 godina, a vjerujemo da je najvećih uspjeh klub doživio 2004. godine kada je u finalu županijskog kupa momčad Viktorije svladala Koprivnicu i plasirala se među 64 najbolje ekipe u Hrvatskoj. Drugi uspjeh je svakako bio 2007. godine kada je ostvaren plasman u 1. ŽNL. Danas se Viktorija natječe u 2. ŽNL i bila je na korak do ponovnog povratak u viši rang, ali vjerujemo da je to cilj u narednoj sezoni.
U sklopu današnje proslave odigrani su susreti limača i pionira Viktorija sa vršnjacima Prigorja iz Svetog Petra Orehovca. Nakon toga uslijedio je seniorsko-veteranski dio u kojemu su snage odmjerili seniori Viktorije, veterani Viktorije i Mladost Carevdar.
U susretu Viktorije i Mladosti uspješnija je bila domaća postava koja je slavila rezultatom 3:2. Strijelci su bili Valentino Gudić, Sovar i Miklečić, dok je za Mladost dva puta poentirao Stvorag. Utakmica veterana i Viktorije i Mladosti završio je bez pobjednika rezultatom 1:1, strijelici su bili Vjekoslav Podolski za domaćina, a za Carevdarčana je ponovo pontirao Stovrag.
U susretu dviju generacija Viktorije na samom kraju susreta slavila je mlađa postava, a za koju su zabili Husajna, Božović, Žarko Bastašić i Manjić. Susrete su sudili Ivan Bukovčan i Dejan Švagelj.
Svečanost je uveličao i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, koji su čestitali Viktoriji na dugogodišnjem i uspješnom radu te izrazili nadu da će se nogomet i dalje razvijati u Vojakovcu.
Proslava je nastavljena prigodnim druženjem u popularnoj Barutani-
Za Mladost su nastupili: Ninković, Sakač, Žajgar, Jurčević, Gudec, Balić, Valec, Sokolić, Kraljić, Jakopović, Stovrag, Belužić A., Belužić D, Međimorec i Lasić. Trener je Mirko Sokolić.
Za seniore Viktorije nastupili su: Bastašić N., Štefojić, Miklečić, Ostojić, Mijić, Sovar, Manjić, Božović, Bastašić Ž., Gudić V., Gudić A., Husajna. Trener je Zlatko Žunić.
Za veterane Viktorije nastupili su: Bradić, Hunjak Đ., Majdak, Bošković, Vitanović, Mikulić, Pavon, Podolski K., Srbljinović, Pavlović, Žunić, Podolski V.

dp/prigorski.hr

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast