Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prekogranična suradnja Hrvatska – Mađarska: ‘Naša iskustva s prekograničnom suradnjom su dosad bila izrazito pozitivna’

U Križevcima je održana pripremna radionica za izradu novog programskog dokumenta od 2021. – 2027. godine Koprivničko-križevačka županija i Pannon europska grupacija za teritorijalnu suradnju organiziraju danas u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima pripremnu radionicu za izradu novog programskog dokumenta za razdoblje od 2021.-2027. godine za prekogranično područje Hrvatske i Mađarske.
Na radionici su sudjelovali predstavnici iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koje su sa sažetkom socioekonomske analize mađarsko-hrvatske pogranične regije i rezultatima programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. upoznali Zoltan Pamer i Marijana Sumpor.
Sudionike radionice su na početku pozdravili zamjenik koprivničko-križevačkog župana i jedan od potpredsjednika Pannon europske grupacije za teritorijalnu suradnju Darko Sobota i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

Koordinator aktivnosti je PORA – Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Preduvjet za suradnju na novim zajedničkim razvojnim projektima prekograničnog područja je, svakako, izrada strateškog dokumenta za novo financijsko razdoblje od 2021.-2027. godine.

Izvor: Prigorski.hr

Na vrh