Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proteklog vikenda skupštine održali DVD-i: Novaki Ravenski, Dijankovec i Povelić

Proteklog vikenda održane su tri skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava na križevačkom području.
U subotu je skupštinu održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Novaki Ravenski, a tom su prilikom sva podnijeta izvješća, jednoglasno usvojena.
Zapovjednik Goran Ružić prezentirao je plan rada za 2020. godinu. Od glavnih planova istaknuo je preventivne mjere i edukaciju, realizaciju nabave novog vatrogasnog vozila, održavanje vježbi i rad s vatrogasnom tehnikom, kompletan pregled opreme, nastup na svim natjecanjima, školovanje i osposobljavanje članova, uređenje vježbališta i igrališta.
Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a skupštini su nazočili počasni predsjednik VZG Križevaca Ivan Mužić, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i tajnik VZG-a Križevci Ivan Matosović, predsjednik Savjeta mladih Antonio Sirovec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović koji je čestitajući istaknuo: „DVD Novaki Ravenski su stvarno jedno od jačih i kvalitetnijih društava na području Grada. 60 posto stanovništva su članovi DVD-a. Od države dobivamo dva vozila i nabavljamo dodatno tehničko vozilo. U Gradu gledamo samo kako bi opremili naše dečke s najboljom tehnikom da mogu odgovoriti na svako zlo na koje naiđu“.
Dodijeljene su zahvalnice i diplome članovima DVD-a Novaki Ravenski, a zahvalnicu za Grad Križevce primio je Marko Katanović.

Ovog je vikenda održana i redovna izvještajna Skupština DVD-a Dijankovec.
Na Skupštini su sudjelovali predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, potpredsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Slavko Gotić, gradonačelnik Mario Rajn, gradski vijećnici Dubravko Picig i Stjepan Peršin te brojni prijatelji DVD-a Dijankovec
Predsjednik DVD-a Dijankovec Darko Harča iznio je plan za 2020.godinu
U tijeku žetvene sezone organizirati dežurstva, s formiranim desetinama odazvati se na odredsko natjecanje te potaknuti mlade da se uključe u natjecateljske desetine – rekao je Harča te dodao kako je u planu prisustvovati na memorijalu pokojne Valentine Sokač koji organizira DVD Križevci. Predsjednik DVD-a Dijankovec još je napomenuo kako će se u ovoj godini potrošiti ukupno 17 tisuća kuna.
Gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako mu je velika čast sudjelovati na Skupštini.
– Prošle godine dali smo 8 tisuća kuna sanacijskih sredstava. Kontinuirano pokušavamo osigurati sredstva i povećavati ih iz godine u godinu kako bi se to sve skupa diglo na višu razinu – naglasio je Rajn.
– Vatrogasci su nam uvijek redovito partneri i postoji niz akcija i događanja gdje grad kao lokalni servis surađuje. U narednom razdoblju bit će izgradnja vodovodnih opskrbnih mreža. Na to možete računati. Čeka nas vrlo izazovna godina, sredstava ima, održat će se i zabava. DVD Dijankovec prisutan je svugdje i to vam se i vraća – zaključio je križevački gradonačelnik.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Povelić održalo je u nedjelju redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili dopredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, ujedno i ispred Javne vatrogasne postrojbe Križevci kao njezin prvi čovjek, izaslanik župana Darka Korena Ivan Vuk, zapovjednik Vatrogasne zajednice Sveti Ivan Žabno Ivan Kunjek, gradski vijećnik Grada Križevca Dejan Pernjak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i zamjenik gradonačelnika Križevaca Mario Martinčević.
Izvještaj o radu za 2019. godinu podnio je Zoran Habijanec kao i financijski plan za 2020. godinu. Sva izvješća i planovi usvojeni su jednoglasno.
Zamjenik gradonačelnika Križevaca Mario Martinčević najavio je nova ulaganja u Povelić. -Možete očekivati sanaciju krovišta na domu, a što ste i sami naveli u planu za ovu godinu. Ono što će nedostajati od sredstava pokrit će Grad odnosno preko sredstava za rad mjesnih odbora. Također, ove godine sredit će se i most između Povelića i Ruševca. Bitno je da radite i surađujete sa mjesnim odborom i da sve prođe u najboljem redu. -kazao je Martinčević.

Izvor: Prigorski.hr

Na vrh