Održano predstavljanje slikovnica Borisa Kralja

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u utorak, 29. siječnja Križevčanin Boris Kralj predstavio je svoje slikovnice „Mali jež i zeko“ i „O mački, ribi i ostalima“.
Predstavljanje je održano interakcijom autora i publike među kojom su bili učenici prvog razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca i štićenici Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care pa je ovo predstavljanje slikovnica bilo svojevrsno međugeneracijsku druženje.
Boris Kralj dobitnik je nagrade „Ovca u kutiji“ koja se dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu međunarodnog sajma knjiga Interliber.
Njegova prva slikovnica „Mali jež i zeko“ doživjela je veliki uspjeh, a prema slikovnici „O mački, ribi i ostalim“ priprema se i lutkarska predstava. Rad i razgovori s djecom nadahnjuju ga te nastavlja aktivno raditi na novim pričama i slikovnicama.
Podršku autorovom radu svojim dolaskom dali su gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.
Izvor: prigorski.hr

Na vrh