Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ministrica poljoprivrede posjetila Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

img-5541

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sklopu službenog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji posjetila je danas i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima kako bi se upoznala s djelatnošću i problemima ove obrazovne institucije.
Radnom sastanku uz ministricu Vučković, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka, glavne savjetnice u Ministarstvu poljoprivrede Franke Vojnović, savjetnika ravnateljice HAPIH-a Franje Poljaka prisustvovali su i gradonačelnik Mario Rajn, župan Darko Koren, dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijana Ivanek Martinčić, prodekanica Tatjana Jelen te pročelnica preddiplomskog stručnog studija Marcela Andreata-Koren.
Dobrodošlicu u Križevce ministrici i njenim suradnicima poželjeli su gradonačelnik Rajn i župan Koren dok je dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima predstavila ministrici studijske programe, projekte kao i planove učilišta u nadolazećem razdoblju. Posebno se osvrnula na problem ovlaštenja Agrokemijskog laboratorija Visokog gospodarskog učilišta za kontrolu plodnosti tla koji se proteže još od 2019. godine što u konačnici predstavlja velik problem za poljoprivrednike i za samo učilište.
Ministrica Vučković pohvalila je rad Visokog gospodarskog učilišta, dugogodišnju tradiciju obrazovanja u poljoprivredi te naglasila kako će se riješiti ovaj problem ovlaštenja.
Nakon radnog sastanka, ministrica je posjetila i laboratorij za kontrolu kvalitete poljoprivrednog reprodukcijskog materijala gdje je voditeljica laboratorija dr.sc. Dijana Horvat predstavila kolekciju sjemena starih sorti povrća.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast