Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik obišao obnovljene prostorije Križevačkog likovnog kruga

Vrijedni članovi Križevačkog likovnog kruga uredili su svoje prostorije kako bi im bilo ugodnije ovdje se sastajati, slikati i družiti. Nije bilo nimalo lako, no zato je zadovoljstvo veće što su vlastitim radom i trudom doprinijeli da ovaj prostor izgleda drugačije. U srijedu poslijepodne malom svečanošću, uz šampanjac i slastice, dodijeljene su zahvalnice onima koji su prostor uređivali i podupirali ih.

Na uloženom trudu članovima Križevačkog likovnog kruga čestitao je gradonačelnik Mario Rajn: “Puno uspjeha vam želim i dalje, ali naravno da tu mora biti i podrška Grada jer ste uvijek kvalitetan doprinos svih naših događanja” – kazao je gradonačelnik najavivši da će se Križevačko veliko spravišče održati u vidu jednodnevnog događanja pa će i slikari moći održati koloniju na otvorenom, a planira se i program uz blagdan svetog Marka.
“Najviše me raduje najava vašeg rada s djecom jer u svim vidovima: sportu, umjetnosti, trebamo ulagati u mlade. Svakako su mladi boljitak i zalog za bolju budućnost zajednice i na tome vam od srca zahvaljujem” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn. Svoj doprinos svečanosti dao je i križevački književnik i pjesnik Josip Petrlić Pjer koji je izveo nekoliko pjesama. Vrata Križevačkog likovnog kruga otvorena su četvrtkom od 18 do 21 sat, ali može i po dogovoru ukoliko netko treba sliku” – dodala je Marijana Šatrak. Budući da je došlo do popuštanja mjera, krenut će se i sa kolonijama, izložbama.

Izvor: Radio Križevci

Na vrh