Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Križevcima predstavljene knjige “Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku” i monografija o općini Sveti Petar Orehovec

1635268476678

U organizaciji Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima i Povijesnog društva Križevci u utorak je u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci održano predstavljanje monografije “Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku” autora Ranka Pavleša te monografije o općini Sveti Petar Orehovec, a obje u izdanju izdavačke kuće “Meridijani”.
Ispred organizatora uvodno je sve pozdravio te događajem moderirao dr. sc. Dejan Pernjak, ispred HAZU-a prisutnima se obratio akademik Ferdo Bašić, a ispred Općine Sveti Petar Orehovec Kristijan Vlah, dok se u ime Grada Križevaca prisutnima obratio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.
Monografije su predstavili akademik Dragutin Feletar, glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Meridijani, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Tatjana Tkalčec s Instituta za arheologiju u Zagrebu, autor monografije “Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku” Ranko Pavleš, dr. sc. Đuro Škvorc i dr. sc. Ivan Peklić, upravitelj Akademijina Zavoda u Križevcima.

Izvor: prigorski.hr

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast