Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik čitao najmlađima

img-6874

Gradonačelnik Mario Rajn danas je s polaznicima Dječje igraonice u sklopu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ čitajući knjigu obilježio Mjesec hrvatske knjige.
Djeca su zanimanjem slušala zgode glavnog junaka priče i kasnije komentirala priču te odgovarala na pitanja gradonačelniku.
Gradonačelnik je istaknuo kako je čitanje od najranije dobi jako važno jer ono utječe na djetetov razvoj te ih pozvao da i dalje posjećuju Gradsku knjižnicu, posuđuju i čitaju knjige.
Mjesec hrvatske knjige ove se godine održava u sklopu Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija, s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige održavaju se upravo ovakve pričaonice u koje se pozivaju dužnosnici da čitaju djeci i tako promoviraju čitanje.
Gradska knjižnica „Franjo Marković“ ove je godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige pripremila bogat program koji traje sve do 15. studenog, a o kojem se više može vidjeti na stranicama Grada Križevaca i Gradske knjižnice.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast