Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Smještaj djece u križevačke dječje vrtiće

grb_grada

U posljednje vrijeme imamo učestale upite roditelja čija se djeca nisu uspjela upisati u Dječji vrtić Križevci, a obzirom da je ovo druga godina u kojoj je značajniji broj djece ostao neupisan zbog manjka mjesta, Grad intenzivno radi na rješavanju ovog problema.

Prošlu godinu ušli smo u značajnu investiciju od gotovo 5 milijuna kuna energetske obnove Dječjeg vrtića, a u čemu je uz dio nepovratnih sredstava, značajan bio i financijski udio Grada.

Ovo je prva značajna obnova zgrade vrtića od njezine izgradnje i bila je nužna kako bi se osigurali primjerni uvjeti te povećala sigurnost djece, a što nam je prioritet.

Sada kada smo obnovili postojeći objekt, možemo razmišljati o proširenju kapaciteta, a obzirom na sve one uvjete sukladne Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i obrazovanja, riječ je o vrlo zahtjevnom projektu, kako prostorno-uvjetnom, tako i financijskom.

Već smo prošle godine raspisali javni poziv za proširenje kapaciteta, no obzirom da nije bilo zainteresiranih,  kako u već postojećim privatnim dječjim vrtićima, tako ni novih inicijativa, ove godine krenuli smo u novom smjeru te se intenzivno radi na pronalaženju rješenja za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Križevci.

Razumijemo zabrinutost i nezadovoljstvo roditelja trenutnom situacijom, no podsjećamo da Grad sufinancira smještaj djece i u ostalim vrtićima na području Grada Križevaca te molimo roditelje da provjere ima li u tim vrtićima još mjesta. Svakako ćemo i dalje intenzivno raditi na rješenju ovog problema te molimo roditelje za još malo strpljenja.

Na vrh