Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kod skate parka oslikan grafit „Grad za mlade“

img-3783

Titula „Grad za mlade“ ove se godine na inicijativu Udruge gradova u RH dodjeljivala po drugi puta i priznanje je onim hrvatskim gradovima koji su zadovoljili standarde kvalitete u osam tematskih područja politika za mlade: participacija, demografski poticaji i mjere, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanje i informiranje. Gradu Križevcima te Poreču i Pregradi ove je godine certifikat „Grad za mlade“ dodijeljen je za razdoblje od 2022. do 2025. godine, a u konkurenciji 15 hrvatska grada.

Važno je reći da je uvjet za dobivanje tog certifikata bio zadovoljiti preko 70 kriterija u osam različitih tematskih područja, a Grad Križevci jedan je od tri grada koji su dobitnici ovog certifikata. Osim priznanja, gradovi su dobili i zastavu koju mogu izvjesiti u gradu, a u svakom od tri certificirana grada izradit će se grafit s lokalnim motivima i elementima Certifikata – obaveznog imena certifikata i godine trajanja. Za izradu grafita u Križevcima, odabrana je lokacija kod skate parka.

Autor rada je umjetnik Chez 186, koji je već imao priliku surađivati s Gradom Križevcima na projektu oslikavanja zida pored skate parka. Ove godine grafite će dobiti još Poreč i Pregrada, dok je prošle godine grafit dobilo čak 9 gradova.

Grafit „Grad za mlade“ obišli su Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam te gradonačelnik Mario Rajn: „Grafit je jedan vidljivi znak, simbol, ali je puno važniji sadržajni aspekt bavljenja mladim ljudima. S obzirom na to da nas za tri godine očekuje obnova certifikata, zadane standarde morat ćemo održavati, a sve na dobrobit naših mladih Križevčanki i Križevčana.“

Na vrh