Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Javnom akcijom obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

20190921 103117

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga “HERA“ Križevci u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom postajom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci, organizirala je u subotu, 21.09.2019. godine javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Akciju je svojim dolaskom i druženjem sa ženama podržao gradonačelnik Mario Rajn, naglasivši kako niti jedan oblik nasilja nije prihvatljiv.
Tijekom ove akcije građani/ke su se mogli informirati o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, a ujedno su se dijelili letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.
Javna akcija održava se u sklopu projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg financijski podržava Grad Križevci i Koprivničko – križevačka županija.
Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Na vrh