Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

I ove godine moto utrka „Nagrada Križevaca“ okupila velik broj vozača i publike

U organizaciji Motociklističkog kluba Križevci, a pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i Predsjednika Hrvatskog sabora u Križevcima je u nedjelju 21. lipnja održana moto utrka otvorenog prvenstva Hrvatske i Kup HAK-a „Nagrada Križevaca 2020“.

Uoči utrke, brojne natjecatelje i gledatelje prigodnim su riječima pozdravili direktor utrke Zdravko Leljak, predsjednik Hrvatskoga motociklističkog saveza i tajnik MK i AMK Križevci Stjepan Peršin, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća grada Križevaca Marko Katanović, župan Darko Koren, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te zamjenik župana i izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora Darko Sobota, koji je i otvorio utrku. U ime Grada, gradonačelnik Mario Rajn zaželio je svima dobrodošlicu u Križevce, grad motociklizma, i ujedno uputio zahvalu organizatorima koji su u kratkom roku odradili lavovski posao.

Prva ovogodišnja utrka za otvoreno prvenstvo Hrvatske vožena je u klasama brzinaca, skuteraša i oldtimera. U klasi 125 SP pobijedio je Mirko Zidarić, u klasi 600 SST slavio je aktualni prvak Hrvatske Ivan Višak, a u klasi 1000 SST pobijedio je Antonio Kossi. Motociklistički klub Križevci ponovno je sakupio najviše bodova ujedno najavivši pohod prema 21. uzastopnom naslovu klupskog prvaka države.

Na vrh