Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik održao prijem i dodijelio nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima

U Kino dvorani u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka danas je gradonačelnik Mario Rajn držao prijem s dodjelom nagrada za učenike osnovnih škola koji su svih 8 razreda, zaključno sa školskom godinom 2023./2024., završili s općim uspjehom 5.0, učenike srednjih škola koji su sve razrede, zaključno sa školskom godinom 2023./2023., završili s odličnim uspjehom (najnižom ukupnom prosječnom ocjenom 4.8), kao i učenike i njihove mentore, koji su u prošloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta/nagrade na državnim natjecanjima ili sudjelovali na državnom natjecanju, susretu ili smotri.
Na početku prijema učenike, učitelje, nastavnike, ravnatelje i roditelje pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn: „Ovo je jedan od svjetlijih dana u godini kada slavimo našu mladost u punom cvatu. Danas su ovdje nagrađena djeca koja su kontinuirano pokazivala predanost, požrtvovnost, rad, u konačnici, da slušaju i prate svoje mentore, i njima ćemo danas zahvaliti, kao i one koji su na državnim natjecanjima postigli zapažene rezultate i još jednom pronijeli glas grada Križevaca kao grada koji njeguje tu bogatu tradiciju odgoja i obrazovanja i time se jasno ponosi.“ Gradonačelnik je čestitajući učenicima, ali i njihovim mentorima, roditeljima i ravnateljima, rekao kako su ove godine nagrade nešto veće, istaknuvši kako bi volio da budu još veće jer su oni to zasigurno zaslužili. Obraćajući se maturantima, gradonačelnik im je poželio puno uspjeha u novim izazovima te ih pozvao da od jeseni prate objavu poziv za dodjelu gradskih stipendija.
U ime nagrađenih, riječi zahvale uputili su učiteljica Lucija Martinčić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca te Davor Konfic iz Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.
Ove godine 18 učenika i učenica iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ i Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, sve je razrede osnovnoškolskog obrazovanja završilo s prosječnom ocjenom 5,0 na kraju nastavne godine i ostvarilo novčanu nagradu u iznosu od 100 eura. Devet učenika i učenica iz križevačkih srednjih škola, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i Glazbene škole Alberta Štrige Križevci sve je razrede srednjoškolskog obrazovanja završilo s odličnim uspjehom i tako ostvarili novčanu nagradu u iznosu od 100 eura. Uz to, 50 djece je sudjelovalo na državnim natjecanjima i bilo nagrađeno.
Sudionici državnih natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji za osvojeno prvo mjesto ili prvu nagradu primili su novčanu nagradu u iznosu od 150,00 eura, za osvojeno drugo mjesto ili drugu nagradu 110,00 eura, za osvojeno treće mjesto ili treću nagradu 80,00 eura dok je za sudjelovanje na državnom natjecanju, susretu ili smotri na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu već se nagrađuje samo sudjelovanje, osigurana novčana nagrada u iznosu od 50,00 eura.
Sudionici državnih natjecanja u ekipnoj konkurenciji za osvojeno prvo mjesto ili prvu nagradu primili su novčanu nagradu u iznosu od 240,00 eura, za osvojeno drugo mjesto ili drugu nagradu 180,00 eura, za osvojeno treće mjesto ili treću nagradu 130,00 eura dok je za sudjelovanje na državnom natjecanju, susretu ili smotri na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu već se nagrađuje samo sudjelovanje, dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 70,00 eura.
Mentoru koji je pripremao učenika ili ekipu za državno natjecanje, susrete ili smotru za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto ili nagradu za jednog učenika ili jednu ekipu dodijeljena je novčana nagrada od 60,00 eura, za dva učenika ili dvije ekipe novčana nagrada je 100,00 eura, dok je za tri ili više učenika ili ekipa novčana nagrada 150,00 eura.
Za sudjelovanje na državnom natjecanju, susretu ili smotri na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu, već se nagrađuje samo sudjelovanje, mentori su dobili novčanu nagradu u iznosu od 40,00 eura.

Na vrh