Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Festival ludorija i promatranje neba za kraj Dječjeg tjedna

U nedjelju je Festival ludorija ponovno okupio djecu i odrasle na Nemčićevom trgu. U organizaciji udruge K.V.A.R.K. posjetitelji su uz izvedbu žonglerske skupine „Kufer“ mogli vidjeti i sudjelovati u zabavnim interaktivnim igrama štafeta pomoću užeta i marama, štafetni križić – kružić, provlačenje kroz obruč i isprobati žongliranje. Dvosatni program festivala zatvoren je predstavom „Ples i fantazija“.

Navečer je udruga Perzeidi povodom Dječjeg tjedna organizirala besplatno promatranje neba. Zahvaljujući vedroj noći mogli su se jasno vidjeti Jupiter, Saturn i promatrati puni mjesec. Promatranju su se priključili i odrasli.

Dječji tjedan trajao je od 7.-13. listopada. U tom periodu brojne su se institucije institucije uključile u obilježavanje svojim aktivnostima. Među njima su uz Grad Križevce i Centar za socijalnu skrb, dječji vrtići Sveti Josip, Zraka sunca, Čarobna šuma, vrtić Križevci, udruga Vrtuljak, udruga K.V.A.R.K., udruga Perzeidi, Radio Križevci, Gradski muzej Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“, stomatološka ordinacija dr. Jelene Princip, COOR Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Zajednica športskih udruga Križevci i Društvo športske rekreacije Križevci.

Izvor fotografija za Festival Ludorija: Radio Križevci

Na vrh