Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dobrovoljna vatrogasna društva Špiranec, Kloštar Vojakovački, DVD-a Srednji Dubovec održali skupštine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kloštar Vojakovački održalo je u nedjelju godišnju skupštinu.
Društvo u svojim redovima broji preko 60 članova, a skupštini su prisustvovali osim članova i brojni članovi prijateljskih društava te čelni čovjek Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, zamjenik gradonačelnika Križevaca Mario Martinčević i križevački gradski vijećnik Marijan Vuković.
Mario Martinčević uvodno je čestitao svim pripadnicama ljepšeg spola Međunarodni dan žena.
– Nakon nekoliko mjeseci čekanja došlo je zeleno svjetlo od ministarstva za obnovu doma u kojem se nalazimo. Uz radove na domu, na proljeće se planira i dovršetak radova na obližnjem igralištu – kazao je zamjenik gradonačelnika.
Stjepan Đuričić, tajnik Društva istaknuo je kako tijekom protekle godine društvo bilo iznimno aktivno pa su tako započeli uređenje zgrade iznad garaže i uređivali igralište.

Skupštinu je ovog vikenda održao i DVD Srednji Dubovec koju je svečano otvorio Zdravko Zajec, dok je skupštinom predsjedao u ime radnog voditeljstva Željko Rusan. Izvještaj o radu podnijela je Anita Đurec, koja je istaknula kako Društvo broji ukupno 84 člana.
-Zahvaljujući dobro obavljenoj preventivi nije zabilježen niti jedan požar, a tijekom žetvene sezone ljeto-jesen organizirano je pasivno dežurstvo. Tri naša interventna člana spremna su bila odazvati se na intervenciju, a zapovjednik Željko Rusan sudjelovao je na dvije dislokacije – rekla je Anita Đurec i napomenula vrlo dobre ostvarene rezultate na vatrogasnim natjecanjima.
Sva izvješća i plan rada za 2020. godinu jednoglasno su usvojena.

Održana je i godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Špiranec. Skupštinu je otvorio i aktivnosti prezentirao Željko Skalički.
Uz brojne aktivnosti koje je DVD proveo predsjednik Željko Skalički istaknuo je radove na Vatrogansom domu. -Zamijenili smo dotrajalu stolariju te smo postavili četiri PVC prozora i PVC vrata. Sa sjeverne i južne strane ugradili smo odvodne krovne žljebove te smo uređivali okoliš doma i spremište. -kazao je Skalički te pozvao na daljnju suradnju Grad Križevce, VZG Križevca i MO Špiranec.
Sva izvješća kao i planovi za 2020. te projekcije za 2021. godinu prihvaćeni su jednoglasno.
Marko Katanović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca, uvodno je kazao kako se ne treba zahvaljivati Gradu za sredstva, iako je pohvale i zahvala lijepo čuti. -Sve ono što financira Grad su javni novci, proračunski novci, naši novci, vaši novci. Na nama je samo da njime upravljamo najbolje što znamo. Neki kažu da to radimo dobro, neki kažu da to ne radimo dobro. Svatko imao pravo na svoje mišljenje i to je dobro, jer tek kada bi svi mislili jednako to tek tada ne bi bilo dobro. -istaknuo je Katanović te kazao kako će Grad i dalje pomagati koliko može.
-Podsjetio bih da kada smo 2017. godine preuzeli vođenje Križevaca stavka za rad mjesnih odbora je bila 400 tisuća kuna. Danas ona iznosi milijun kuna. Nisu ni to nekakva sredstva, ali pomažu. Drago mi je da su u fokusu mjesnih odbora i DVD investicije i to tako treba biti. -kazao je zaključno Katanović.

 

Izvor: Prigorski.hr

Na vrh