Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počeo prvi Križevci Blues Festival

U atriju Gradske knjižnice „Franjo Marković“ danas je počeo prvi Križevci Blues Festival na kojem će kroz dva dana trajanja nastupiti krema hrvatskog bluesa s mladim nadama čije vrijeme tek dolazi.
Festival je počeo otvorenjem izložbe fotografija „Čarolija bluesa“ i predstavljanjem knjige „Zamrznuta glazba“ (Ex libris) uglednog hrvatskog glazbenog kritičara, novinara, fotografa i autora Davora Hrvoja. Riječ je o knjizi u kojoj sam autor donosi razgovore s uglednim jazz glazbenicima, a koju ujedno prati i izložba fotografija poznatih glazbenika.
Otvorenju izložbe i predstavljanju knjige su pored brojnih posjetitelja prisustvovali i gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.
Odmah nakon toga krenuo je koncertni dio festivala s nastupima mladih Odin S & Westsidersa, potom Harpoon Blues Banda i na kraju Sunnysidersa.
Križevci Blues Festival održat će se i sutra pa tako od 20,00 sati posjetitelje očekuju nastupi Bok Bluesa, Small House Browna i Tomislava Golubana.
Ulaz na festival je besplatan, a više o samim izvođačima može se vidjeti na www.blues.krizevci.hr. Organizatori su Grad Križevci i Turistička zajednica grada Križevaca.

Na vrh