Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci sa 80% sufinancira izgradnju solarnih elektrana za kućanstva

U sklopu Javnog poziva za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima, Grad Križevci sufinancira pripremu projektne dokumentacije – izradu Glavnog projekta i/ili izgradnju sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu, te postavljanje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva. Prijaviti se mogu fizičke osobe, građani, koji na postojeću obiteljsku kuću žele postaviti fotonaponsku elektranu ili postaviti toplinsku izolaciju.

Cilj ovog Poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca, povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Križevaca, smanjenje potrošnje energije i troškova za grijanje za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva te smanjenje emisija stakleničkog plina CO2, a sve u skladu sa Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Za pripremu projektne dokumentacije građani mogu ostvariti sufinanciranje od 80 posto odnosno maksimalno 500,00 eura dok za izgradnju solarne elektrane mogu ostvariti sufinanciranje od 50 posto odnosno maksimalno 2,500,00 eura.

Što se tiče financiranja postavljanja toplinske izolacije na tavan stambenog prostora, ranjive skupine građana koje su u opasnosti od energetskog siromaštva mogu ostvariti 100 posto financiranje, odnosno maksimalno 1.500,00 eura sukladno uvjetima Javnog poziva. Također, ranjive skupine građana mogu ostvariti 80 posto odnosno maksimalno 500,00 eura za izradu glavnog projekta za postavljanje solarne elektrane na krov svoje kuće te 80 posto odnosno maksimalno 4.000,00 eura za izgradnju solarne elektrane.

Više detalja oko uvjeta i načinima prijave na ovaj Javni poziv može se pronaći OVDJE. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. rujna 2024. godine.

Na vrh