Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik upriličio prijem za sudionike Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”

U četvrtak, 11. srpnja u Križevcima je održana prva večer 17. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”, a uoči nastupa na Ljetnoj pozornici kod Zvjezdarnice, gradonačelnik Mario Rajn upriličio je prijem za folklorne skupine iz Češke, Crne Gore, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

U Gradskoj vijećnici, pozdravljajući goste i organizatore, gradonačelnik ih je ukratko upoznao s Križevcima i rekao kako mu je drago da je Grad pokrovitelj ovog jedinstvenog događanja te da će Križevčani imati priliku uživati u folklornom bogatstvu i djeliću kulturne baštine koju su donijeli sa sobom. Gradonačelnik je zahvalio i organizatorima, a u čije se ime ispred Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklornog ansambla “Koprivnica” obratila predsjednica Nada Šešić koja je također pozdravila goste te se zahvalila Gradu na pomoći u organizaciji i gradonačelniku na prijemu.

Nakon razmjene poklona, sudionici su u svečanoj povorci krenuli do Ljetne pozornice gdje je nakon pozdravnog govora župana Darka Korena, uslijedio kulturno-umjetnički program.

Nakon Križevaca, festival se seli u Golu i Koprivnicu gdje se održavaju daljnji nastupi folklornih skupina.

Na vrh