Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Županijski susret zborova i vokalnih sastava u Križevcima

img-20230604-192646

Jučer je u Križevcima u Maloj dvorani Hrvatskog doma održana 20. Županijska smotra malih vokalnih sastava i 24. Županijska smotra pjevačkih zborova Koprivničko-križevačke županije.

Organizator smotre bila je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, dok je pokrovitelj bila sama Županija. Domaćin smotre bilo je Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik”, dok je selektor Hrvatskog sabora kulture koji odlučuje o kvalifikaciji za državni susret bio maestro Bojan Pogrmilović.

Ove godine sudjelovalo je pet ansambala: HPD “Kalnik” koji je nastupio revijalno, te u natjecateljskom dijelu Vokalni sastav “Olala” Koprivnica, Ženska vokalna grupa “Rudarice” KUD-a “Rudar” iz Glogovca, Ženska pjevačka skupina KUD-a “Prigorje” i Muška pjevačka skupina KUD-a “Prigorje” iz Križevaca.

Selektor Pogrmilović preporučio je Vokalni sastav “Olala” kao predstavnika županije u kategoriji slobodnih stilova i žanrova, zatim Žensku vokalnu skupinu “Rudarice” u kategoriji malih folklornih sastava, te Mušku pjevačku skupinu KUD-a “Prigorje” u kategoriji izvorne pučke glazbe.

U kategoriji mješovitih pjevačkih zborova, HPD “Kalnik” ove godine neće sudjelovati na državnom susretu Hrvatskog sabora kulture u Istri jer se zbog drugih obaveza i planova društva ove godine nije prijavio kao natjecateljski zbor.

Ozren Bogdanović

Na vrh