Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Započeo 1. Sajam cvijeća na otvorenom „Križevci u cvijeću“

img 8818

Od 12. do 14. travnja u Križevcima se na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu održava sajam cvijeća pod nazivom „Križevci u cvijeću“.
Riječ je o sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu te rukotvorina, a tridesetak izlagača danas su obišli gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenicima Danijelom Šaškom i Marijem Martinčevićem, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te pročelnici upravnih tijela Sandra Vuketić, Ivan Biškup i Krešimir Brunović.
Tom je prilikom gradonačelnik istaknuo: „Nastavljamo s buđenjem grada, a po uzoru na druge gradove mislili smo da vrijedi oplemeniti naše centrale trgove.“ Naglasio je svoje zadovoljstvo okupljenim izlagačima i organizacijom te kazao kako se nada da će se vrijeme popraviti kako bi sajam uistinu zasjao.


Na sajmu posjetitelji mogu kupiti raznovrsno cvijeće, sadnice, lončanice, trajnice, kaktuse, sukulente, ukrasno bilje, grmlje i drveće, ljekovito i začinsko bilje, sjeme, lukovice, gomolje, rezano cvijeće, motive cvijeća kroz razne tehnike umjetnosti i slično kao i strojeve i alate za hortikulturu, supstrate za sadnju drveća i ukrasnog bilja, zaštitna sredstva, vrtnu opremu te strojeve, vozila i slično.
Također, danas mogu posjetiti nastup kulturno-umjetničkih društava u 17,00 sati. U subotu u 10 sati ujutro posjetitelje čeka nastup učenika područnih škola Osnovne škole Ljudevita Modeca i Osnovne škole „Vladimir Nazor“ nakon čega u 11,00 slijedi kreativna radionica za djecu u organizaciji križevačkih kreativaca te u 15,00 sati kreativna radionica za odrasle dok će večer završiti modnom revijom u organizaciji Udruženja obrtnika Križevci u 19,00 sati u Atriju likovne galerije i nastupom tamburaša.
Zadnji dan sajma, u nedjelju u 9,30 sati organizirana je posveta cvijeća i maslinovih grančica ispred Crkve sv. Križa nakon čega slijedi sveta misa povodom Cvjetnice u Crkvi sv. Ane. Sajam će završiti programom za djecu u organizaciji Udruge K.V.A.R.K.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast