Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Započelo obilježavanje Dječjeg tjedna

U Križevcima se i ovu godinu obilježava Dječji tjedan. Kao Grad prijatelj djece od 2017. godine prvi tjedan u listopadu posvećen je djeci. Obilježavanje je tradicionalno počelo na Strossmayerovom trgu kojem su prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, njihovi suradnici te ravnateljice i voditeljice dječjih vrtića. Zajedno su s roditeljima i djecom izgovorili moto „Ljubav djeci prije svega“ te postavili dječje radove.

Ovom prigodom gradonačelnik Mario Rajn zahvalio je na odazivu u ovim otežanim okolnostima te što su pripremili radove na kojima se nađu poruke koje ga obvezuju da ovaj grad čini još boljim. Pozvao je na sve na sudjelovanje u pripremljenim aktivnostima te na natjecanje „Najbolji tim u gradu“ koje se održava u subotu.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Dječji radovi s njihovim porukama odraslima, prijedlozima i željama će tijekom trajanja Dječjeg tjedna biti postavljeni na Strossmayerovom trgu. Obilježavanje Dječjeg tjedna i proslava 70. rođendana Saveza Društava Naša djeca provodit će se tijekom tjedna kroz aktivnosti koje obuhvaćaju likovne radionice, izložbe slika, predstavljanje časopisa te sad već tradicionalno sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“.

U provođenje aktivnosti uz Grad Križevce uključili su se Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, udruga „VRTULJAK“, Zelena energetska zadruga i KLIK, Zajednica športskih udruga i Društvo športske rekreacije, Radio Križevci, udruga “Perzeidi” te naravno vrtići, osnovne i srednje škole s područja grada.

Program je moguće pogledati ovdje: Program

Na vrh